CHP Grup Başkanvekili Altay, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef alarak, “Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim” mesajıyla tehdit etmesini TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi.

Engin Altay’ın Genel Kurul’da konuyla ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi:

* Helal süt emmiş emniyet yetkililerini, cumhuriyet savcılarını uyarmak istiyorum. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ aranıyorsa burada. Devlet ne yapacak çok merak ediyorum. Bu edepsiz, hadsiz sözde dekana… ‘Parti militanı olmayın’ dedik, gürültü koparıldı. Gürültü koparanlara söylüyorum. Şu ayıptır, bu kepazeliktir, yüzsüzlüktür, hadsizliktir, millete saygısızlıktır, insana saygısızlıktır, edepsizliktir, ağır bir tehdittir, tahdittir. Bu suçu işleyen sözde dekan hakkında görev yapmayan emniyetinden savcısına herkese sesleniyorum. Nerede abdest alırsınız onu bilmem, bu bayrağa, ülkeye, millete, bu milletin çocuklarına bu hadsizlik, bu şımarıklık bir yerden güç almanın şımarıklığıdır. Sayın Erdoğan, bu şımarıklara, bu edepsizliklere daha ne kadar müsaade edeceksin merak ediyorum. Biz seninle kavga ederiz, müzakere ederiz, sen bize çok ağır laflar edersin, ama devletin memuru, rektörü, valisi, kaymakamı parti militanı gibi davranamaz.

* Boğaziçi öğrencilerini tehdit edemez. Sayın Cumhurbaşkanı’na seslenmek istiyorum: Bu topraklar gençlerin bölünmesinden çok çekti. Bölme, birleştirtir. Ötekileştirme, dinle. Özgürlüğe ses olanlara kulak ver. Gençlere devletin gazını, copunu değil, şefkatli ellerini uzat. Gösteri ve protesto senin uymaktan imtina ettiğin anayasal bir haktır. Bana özgürlük sana yasak mantığının adı faşizmdir. Bunu yapma. Yeni anayasa tartışmaları açtın. İnandırıcı ol. Bu ülke gençlerine çok kıydı. Tarihten ders al. Z kuşağına kıyma. Eleştirirse ‘terörist’ deme.