DEM Parti MYK’da 81 ilde aday çıkma kararının ardından gözler son kararı verecek PM toplantısına çevrildi. Ön seçim ve aday belirlenmesinin konuşulacağı 16 Aralık’taki toplantıda Ankara ve İstanbul için ayrı strateji kararı çıkabilir.

Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın haberine göre Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) geçtiğimiz hafta MYK toplantısında 81 ilde aday çıkarma kararı alındığını kamuoyuna açıkladı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, MYK’nın aldığı kararı Parti Meclisi’nin (PM) değerlendireceğini ve bu konuda son kararı vereceğini duyurdu. Bu doğrultuda DEM Parti PM 16 Aralık tarihinde toplanıyor. Toplantının ana gündemini MYK‘nın aldığı 81 ilde aday çıkarma kararı ve ön seçim çalışmaları masaya yatırılacak.

BATIDA İZLENECEK POLİTİKALAR İÇİN ÖN TARTIŞMA

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye göre, PM toplantısında aday belirleme yönteminin yanı sıra metropol illeri ve Batıda izlenecek politika ve strateji ile ilgili ön tartışma yürütülecek. PM toplantısına ilişkin bilgi veren bir partili Ankara ve İstanbul için ayrı strateji yürütülebileceğini belirtirken, aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu metropollerle ilgili tavrını belirlemesi durumunda MYK’ya iş birliği görüşmeleri için yetki verilmesinin beklendiğini belirtti.

BAZI BÖLGELERDE 'ORTAKLAŞMA' TARTIŞMALARI YÜRÜTÜLECEK

Edinilen bilgiye göre, Batıda il il, kent uzlaşısı kavramıyla değerlendirmeler yapılırken, bazı bölgeler için ise “ortaklaşma” tartışmalarının da yürütülmesi bekleniyor. Toplantıya ilişkin bilgi veren DEM Partili yetkililer, parti tabanlarının kendi adaylarıyla seçime girme konusunda ciddi bir kararlılığa sahip olduklarını ve bu talep doğrultusunda tartışmaların yürütüleceğini söyledi.

İYİ PARTİ DIŞINDA MUHALİF KESİMLERLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Toplantıda gündeme gelecek olan 81 ilde aday çıkarma konusunda ise iktidar ve muhalefet partilerinin de tavrının izlendiği belirtiliyor. Bir partili, İYİ Parti dışında tüm muhalefet kesimleriyle alt düzeyde görüşmelerin olduğunu belirtirken, iktidarın ise başta cezaevleri, kayyım ve İmralı ile görüşmelerin engellenmesine yönelik hukuksuzluklara yönelik tutumlarının da izlendiklerini belirtti.

İlçeyi 25 yıl yöneten MHP'li belediye, 1 milyara yakın borç bırakmış! İlçeyi 25 yıl yöneten MHP'li belediye, 1 milyara yakın borç bırakmış!