Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla iktidara yüklendi. Muhalefetin için AK Partili ajanların olduğunu söyleyen Demirtaş, şu açıklamalarda bulundu:

'AJANLAR İFŞA OLACAK'

"AKP’nin muhalefet partilerine sızdırdığı ajan provokatörler de bu seçimle ifşa olacaklar. 2017 referandumu ve 2018 seçimlerinde bu ajanlar içeriden çok kritik etki yaptılar, bu defa hepsinin ipliği pazara çıkacak. Yok öyle yağma. Oyun bitti. Halk nasıl istiyorsa öyle olacak.

Halkımız bilmeli ki, siyasi tarihimizin en derin tasfiye operasyonlarını, direnerek boşa çıkardık. Partimizi de bizi de teslim alamadılar. Dört koldan yürüttükleri itibarsızlaştırma, yok etme girişimleri halkımızın güvenine, sevgisine, iradesine çarpıp geri döndü.

'BARIŞA AZ KALDI'

Demokrasi ve Özgürlük Hareketi’nin direniş tarihini bilmeyenler ‘iş verenleri’yle birlikte tarih çöplüğüne gidecekler. Değişim başladı. Hiçbir kirli odak bunu durduramaz. Güzel günlere az kaldı. Huzura, refaha, barışa az kaldı. Hep birlikte, coşkuyla çalışmaya devam edelim."

'DAVUTOĞLU,YAVAŞ VE AKŞENER'E SÖYLEMEDİĞİNİZİ BIRAKMADINIZ'

Eski HDP'li isim Ayhan Bilgen, Demirtaş'ın açıklamalarına şahsi Twitter hesabından cevap verdi:

“Siyasette büyük laf edince çok alkış alırsınız ama sonra geri adım atarsınız. Davutoğlu, Yavaş ve Akşener için söylemediğinizi bırakmadınız ama şimdi oylarınızla başkan yardımcısı yapacaksınız.”