Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlarda bulundu.

Demirtaş (EYT) kararıyla ilgili olarak; "EYT için yıllardır direnenler 'söke söke alırız'ın resmini yaptılar. Helal olsun ve de selam olsun. Bu direnişin öncü seslerinden, yürekli kadın Gönül Boran’a da tebrikler. Şimdi sırada, emekliliği hak eden iki kişi daha var, onları da emekli etmek için direnişe devam!"

Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, İBB'ye yönelik açıklamalarına da cevap verdi: 

"Soylu’nun Sayın İmamoğlu’nu hedef alırken Sayın Mızraklı’yı örnek göstermesi son derece doğrudur! Soylu 'Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine nasıl kumpas kurup kayyum atadıysak aynısını İstanbul’a da yapacağız' diyor. Adam daha nasıl itiraf etsin! (Pardon 'adam' demişim.)"

Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e dönük hakarete de tepki gösterdi: 

"Mesele Meral Hanım ile Kemal Bey’e yapılan ağır hakaretin çok ötesinde. Muhalefete hapis, kayyım, ihanet suçlamaları, parti kapatma… Ve bu tipler de ülke yönetiminin her kademesinde. Taşları bağlayıp itleri salmak tam da budur işte!"