AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner tepki çekecek açıklamalarda bulunmuştu. Öte yandan tepki yaratan bir çıkış da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

'TÜRKİYE ÜRETEN BİR ÜLKE'

Basın toplantısı sırasında söz alan Varank, deprem bölgesine battaniye yardımda bulunan sanayicilere teşekkür ederken, "Bu aslında Türkiye'nin üreten bir ülke olduğunun da göstergesi" ifadesini kullandı.

ÖMER ÇELİK NE DEMİŞTİ?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önceki gün depremden etkilenen memleketi Adana'ya gitti. Gazetecilerin karşısına geçen Çelik, konuşması sırasında AK Parti propagandası yaptı. Ömer Çelik konuşmasında "Cumhur İttifakı olarak hepimiz sahadayız. Hem AK Parti Genel Merkezi hem MHP Genel Merkezi milletvekillerimizi, MKYK üyelerimizi bölgelere gönderdik. Hepimiz bu çalışmalarda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

MEHMET NETİNER NE DEMİŞTİ?

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ise Adıyaman'daki arama-kurtarma faaliyetlerinde devletin yetersizliğine dikkat çeken bir vatandaşa yanıt verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan övgüsü yaptı. Metiner, "Adıyaman'ın arkasında Reis var. Lakin Adıyamanımızı yeniden onaracak Reisimiz var bizim teyzeminoğlu" ifadelerini kullandı.. Metiner tepkiler üzerine tweet'i silmek zorunda kalmıştı.