Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardıdan 11 ilde ikamet eden depremzedeler farklı şehirlere göç etti. Deprem bölgesinden en çok depremzede göçü yaşanan şehirlerden birisi Ankara oldu.

DHA'nın haberine göre, depremzedelerin göç dalgasının ardından ev kiralarında yüksek artış yapan ev sahipleri ve emlakçılar vatandaşlar tarafından şikayet edildi.

İl Ticaret Müdürlüğü'nün tespitleri üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,  konut kiraları ve satışlarındaki artışlarla ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri konut satış ve kira artışlarını inceleme altına aldı ve tüm sitelerden veri topladı.

Fiyat artışına neden olduğu belirlenenler kişiler hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 237. maddesi kapsamındaki, "fiyat etkileme" suçundan soruşturma yürütülerek 1 ile 3 yıl arasında hapis talebiyle dava açılabilecek.

'MAL SAHİPLERİ BU DURUMU FIRSATA ÇEVİRDİ'

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçan, depremden sonra ev kiralarında yüzde 50 ile yüzde 150 arasında artış olduğunu belirterek, şu şekilde konuştu:

"Kiralar inanılmaz arttı. Fırsatçılar yine gündemde. Depremzedelerimiz şehrimize geliyor. Önümüzdeki günlerde bu sayının 300 bine ulaşacağını öngörüyoruz. Zaten Ankara’da kiralık ev sorunu var. Kiralık ev eksik olunca yeni bir nüfus da şehre gelince ciddi bir patlama oldu. Bu durumu da mal sahipleri fırsata çevirdi. Astronomik rakamların üstüne çıkmaya çalışıyorlar. Ankara’da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın çalışması, bu artışın önüne geçer, diye düşünüyorum. Son zamanlarda fırsatçılar, ilan sitelerinden ilanlarını çekiyor."