Murat Kurum'a destek veren Dursun Özbek'ten, İmamoğlu'na ziyaret Murat Kurum'a destek veren Dursun Özbek'ten, İmamoğlu'na ziyaret

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep'te yıkılan ve 38 kişiye mezar olan apartmanın müteahhidi AK Partili Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tahliye edildi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerde Gaziantep Nurdağı da büyük hasar aldı. Gaziantep Nurdağı'nda bulunan Emek Apartmanı da yıkılarak enkaz yığınına döndü. Enkazında 38 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı.

Soruşturma çerçevesinde 9 sanık hakkında dava açılırken, Nurdağı Belediye Başkanı Başkanı Ökkeş Kavak ile Aliye Sema Ö. ve Mustafa T. adlı şahıslar tutuklandı.

Emek Apartmanı’na ilişkin 9 sanığın yargılandığı dava İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davaya tutuklu sanıklar eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ile Aliye Sema Ö. ve Mustafa T., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, diğer sanıklar ile avukatlar duruşmada hazır bulundu.

TAHLİYE EDİLDİ

Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, duruşma sonunda tutuklu sanıklar Ökkeş Kavak, Aliye Sema Ö. ve Mustafa T.’nin tahliyesine karar verdi. Heyet, eksik olan hususların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.