Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen ve 2 büyük depremden sarsılan Güneydoğu Anadolu'da yaklaşık 11 il itkilendi. Depremin hemen ardından Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 1 bloku yıkılan, 3 bloku ağır hasar alan Galeria Sitesi'e yıkım kararı verilmişti. Sitenin yıkım aşamasında çöktüğü bilgisi verildi. Çökme anları ise kameralara saniye saniye sansıdı. 

A BLOK YIKILDI

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde depremlerde 1'i bloku yıkılan, 3 bloku ise ağır hasar alan Galeria Sitesi'nin kontrollü yıkımı sırasında A Blok çöktü. Etrafı toz bulutu kaplarken, çökme anı kameraya yansıdı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır’da 1’i boş 7 bina yıkıldı. Yenişehir ilçesindeki 4 bloklu Galeria Sitesi’nin yıkılan 1 blokunda 89 kişi yaşamını yitirdi, 3 bloku da ağır hasar aldı.

Bu süreçte ayakta kalan blokların da yıkılmasına karar verildi. Galeria Sitesi’nin kontrollü yıkım çalışmaları sırasında A Blok çöktü. Etrafı toz bulutu kaplarken, çökme anı kameraya yansıdı. Diğer blokların kontrollü yıkım çalışmaları da sürüyor.