Kahramanmraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen ve toplamda 11 il'de yıkımlara neden olan depremlerden sonra hasar tespit çalışmaları yürüten illerden biri de Diyarbakır oldu. Yapılan çalışma faaliyetlerinde önemli bulgular paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri Diyarbakır'da 78 caminin de hasarlı olduğu saptadı. 

2 BİN 155 BİNADA ORTA VE AĞIR HASAR TESPİT EDİLDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarında, 2 bin 155 binada orta ve ağır hasar tespit edildi. Çalışmalarda, 78 caminin de hasarlı olduğu belirlendi.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkan Vekili Ahmet Elçi, 11 ilde olduğu gibi Diyarbakır'da da camilerin hasar gördüğünü belirterek, 'Hasar tespitine göre 41'i az hasarlı, 37'si de ağır ve orta derecede olmak üzere 78 camimizde hasar oluştu.' dedi. 

'GÜN GEÇTİKÇE SAYILAR ARTMAKTADIR' 

Kentte 10 caminin de minaresinin yıkıldığını ifade eden Ahmet Elçi, 'Bazı cami minareleri ise camilerin üzerine düşünce ağır hasarlara sebep oldu. Çalışmalar devam ediyor. Gün geçtikçe sayılar artmaktadır. Diyarbakır'da depremin ilk anından itibaren camilerimizde hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır.' diye konuştu.

Çatlak olan camilerin ibadete kapatıldığını kaydeden Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkan Vekili Ahmet Elçi, 'Sağlam olan camilerimize de vatandaşlarımız sığındı. Tarihi camilerimizde de tespitlerin yapılarak restorasyonlarının yapılması ve hasarlı yıkılan camilerimizin yerine yenisinin yapılmasını da sabırsızlıkla bekliyoruz.' şeklinde konuştu.