Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen Adıyaman'da 4 bin 600 kişi hayatını kaybetti 2 bin'den fazla bina yıkıldı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan Menzil Köyü'nde Menzil Cemaati güçlü konumda. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, köyde Buhara Evleri olarak isimlendirilen 41 bloktan oluşan bin daire yer alıyor. 

Cemaat tarafından yapılan açıklamada bu binalarda 7 bin 100 yetişkin depremzede ile 2 binin üzerinde çocuğun “misafir edildiğini” açıkladı.  Yapılan son açıklamaya göre  bin 850 yetişkin ile bin 1100 çocuk hala Menzil Köyü'nde. Cemaat yöneticilerinin yaşadığı Menzil Köyü'nde güvenlik üst düzeyde tutulurken cep telefonu ile çekime de izin verilmiyor.

Menzil Cemaati’nin sosyal medya hesaplarından paylaştığı son görüntülerde küçük çocukların “tekbir işareti yaptığı” fotoğrafları “Ne kadar misafirimiz varsa hepsinin gönüllerini ısıtmaya çalıştık” ifadeleriyle paylaştı. 

Paylaşılan diğer videoda ise “Buhara Evlerinde depremzede çocuklara yönelik etkinliklerden biri” ifadeleriyle çocuklara dini sorular yöneltildiği görüldü.

Menzil Cemaati’nin üst düzey isimlerin biri olan Muhammed Saki el Hüseyni de deprem bölgesinden paylaştığı bir fotoğrafta askerlerle bir polisin, karşısında “el pençe divan” durduğu görüldü.

Depremlerin ardından birçok çocuk ailesini kaybettiği ve kayıp oldukları biliniyor.  Depremin ilk günlerinden bu zamana kadar devletin depremzede çocuklara sahip çıkmadığı iddia ediliyor.Bu iddialara yanıt veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "Deprem bölgesinde şu ana kadar ailelerine ulaşılamayan refakatsiz çocuklar konusunda tek yetkili kurum bakanlığımızdır” ifadelerini kullanmıştı.

Daha önce de çocukların İsmailağa Cemaati'ne bağlı bir yatılı Kuran kursuna verildiği ortaya çıkmıştı.