Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, tartışma yaratan AK Parti- HDP görüşmesine dair yaptığı açıklamada, "AK Parti daha önce de Meclis'te HDP ile görüşmeler yaptığı için bu durum yadırganmıyor. Bu durum sadece şu anda 6'lı masa tarafından istismar ediliyor" dedi.

Destici, Haberler.com YouTube kanalında Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur ve Haber müdürü Olgun Kızıltepe'nin sorularını yanıtladı.

Destici, programda hem iç politika hem de ekonomik gelişmelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunurken AK Parti ve HDP görüşmesine ilişkin de konuştu.

cumhur-ittifaki-nin-ortagi-destici

'ALTILI MASA İSTİSMAR EDİYOR'

Destici, AK Parti'nin Meclis'te daha önce de HDP ile görüşmelerde bulunduğunu belirterek, "AK Parti, Meclis çatısı altında daha önce de HDP ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bu nedenle şu andaki durum yadırganmıyor. Yaşadığımız şey, 6'lı masanın görüşmeyi istismar etmesidir"dedi.

DESTİCİ: MUHALEFET, KENDİ ÜZERİNDEKİ SÖYLEMİ ATMAK İSTİYOR

Destici, konuyla ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Muhalefet üzerinde şöyle bir algı var. Siz Ankara'yı, İstanbul'u, Adana'yı ve Mersin'i HDP oylarıyla kazandınız. Onlar da buna karşı "Bakın AK Parti de görüşüyor" diyorlar. Tamam da AK Parti senin gibi seçim işbirliği ya da ittifak yapmıyor. AK Parti'nin yaptığı, anayasa değişikliği teklifinin Meclis'te grubu olan bir parti ile paylaşmak. Ha ben BBP lideri Mustafa Destici olarak gitmem."