Derbi Galatasaray'ın Beşiktaş karşısında 2-1'lik galibiyetiyle sona erdi. Sarı-kırmızılılar, Mauro Icardi'nin golleriyle kazanırken Beşiktaş'ın tek golünü Cenk Tosun kaydetti.

Ligdeki üç maçlık galibiyet hasretine son veren Galatasaray, 24 puanla ve maç fazlasıyla ikinci sırada yer aldı. Şenol Güneş’in gelişiyle ilk maçını kazanan Beşiktaş ise, deneyimli çalıştırıcıyla ilk yenilgisini aldı ve 22 puanda kaldı.

Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda Serik Belediyespor ile oynadıktan sonra ligde Antalyaspor’u ağırlayacak. Galatasaray ise, Ofspor’la oynayacağı kupa maçının ardından deplasmanda Başakşehir’e konuk olacak.

BASKI GOL GETİRDİ

Maça önde baskıyla başlayan ve Beşiktaş savunmasına sıkıntılı anlar yaşatmayı başaran Galatasaray, çabasının karşılığını 18. dakikada Mauro Icardi’nin füzesiyle aldı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içine yapılan ortayı Barıi Alper Yılmaz kafayla indirdi. Topu önünde bulan Mauro Icardi, altıpas çizgisi önünden bekletmeden sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Icardi, Galatasaray formasıyla Beşiktaş’a gol atan ilk Arjantinli olurken, Barış Alper de ligdeki ilk asistini yaptı. Ligdeki ikinci golünü atan Icardi’nin vuruşunda top 124 km hıza ulaştı.

CEVAP GECİKMEDİ

Galatasaray’ın baskısını kırdıktan sonra yavaş yavaş sarı kırmızılı takım üzerindeki etkisini artırmaya çalışan Beşiktaş, 28’de Cenk Tosun ile skoru 1-1’e getirdi. Gedson Fernandes’in kullandığı serbest vuruşu Roman Saiss kafayla indirdi. Penaltı noktası yakınlarında, yerden seken topa şık bir vole vuran Cenk Tosun, Beşiktaş’ı 1-1’lik beraberliğe taşıdı ve ligdeki dördüncü golünü kaydetti.

TEMASLI OYUN TEMPOYU DÜŞÜRDÜ

İlk yarının son anlarında Beşiktaş’ta önce Salih Uçan, sonra kaleci Mert Günok ve en son Valentin Rosier üst üste sakatlanınca maçta tempo düştü. Salih Uçan hava topu mücadelesinde yere dengesiz şekilde düşünce kafasını yere vurdu. Mert Günok ise, Driest Mertens’in klas topuk vuruşunu harika bir refleksle kurtardığı sırada yere düşünce sakatlık yaşadı. İki oyuncu maça devam edebildi ancak, sol arka adalesini tutan Valentin Rosier yerini Tayfur Bingöl’e bıraktı. İkili mücadelelerin yanı sıra topsuz alanlarda yaşanan sakatlıklar nedeniyle ilk yarının son dakikaları durgun şekilde geçti ve soyunma odasına 1-1’lik beraberle girildi.

ICARDI KLASINI GÖSTERDİ

İkinci yarının ilk bölümü pozisyonsuz ve temposuz geçilirken, sarı kırmzılı ekip 59. dakikada yine yıldız futbolcusu Icardi’nin kafa golüyle 2-1’lik üstünlüğü ele geçirdi. Sergio Oliviera’nın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya iyi bir kafa vuruşu gerçekleştiren Icardi, topu arka direğe yakın köşeden ağlarla buluşturdu ve ligdeki gol sayısını üçe yükseltti.

DİREKLER KIRILMA ANIYDI

Icardi’nin golüyle öne geçtikten sonra oyundaki üstünlüğünü iyice sağlamlaştıran Galatasaray, Icardı ve Kerem’le girdiği iki pozisyonda üst direği geçemedi. Mertens’in arka direğe yolladığı pasa iyi hareketlenen Icardi, kayarak vuruşunu yaptı ve top üst direkten oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Abdülkerim Bardakcı’nın vuruşu auta gitti. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra sol kanattan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, sol ayağıyla yaptığı vuruşta üst direğe takıldı.

Polemik Haber