BBC’ye verdiği özel bir röportajda Cook, teknolojinin daha çeşitli bir işgücü olmadan “başarabileceği şeyleri başaramayacağını" söylerken, sektörde kadın olmamasının hiçbir mazeretinin olmadığını savundu. 

‘FARKLI GÖRÜŞLER ŞART’

Cook, "Teknolojinin özü ve insanlık üzerindeki etkisinin kadınların masada olmasına bağlı olduğunu düşünüyorum. Teknoloji, birçok şeyi başaracak harika bir şeydir, ancak üzerinde çalışan masada farklı görüşlere sahip değilseniz, harika çözümlerle sonuçlanamazsınız" dedi ve kendisi de dahil olmak üzere şirketler çeşitlilik konusunda ilerleme kaydederken, teknoloji sektörünün daha fazla kadın çalıştırmaması konusunda "hiçbir mazereti" olmadığını söyledi.

‘BU OLMADAN NASIL YAŞIYORDUK’ 

Bunun yanında, Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Metaverse kavramının "derin" olduğunu düşündüğünü söyleyerek "Gelecekte insanlar AR olmadan nasıl yaşadığımızı merak edecekler. Bu alana bir ton yatırım yapıyoruz" dedi. Artırılmış Gerçeklik, dijital içerik ve gerçek dünyanın bir karışımıdır. Örneğin, satın almadan önce evinizde nasıl görünebileceğine bakmak için kameranızı kullanabilirsiniz.  (BBC)