İtalya merkezli bir sendika tarafından düzenlenen ve solcu gruplar tarafından desteklenen protestoda, binlerce kişinin başkent Roma’da bulunan bir meydanda toplanıp tepki çekecek sloganlar attı. 

‘SAVAŞ SARMALINA SÜRÜKLENİYORUZ’

Protestodan önce USB sendikası, "Meloni hükümeti bizi öngörülemeyen sonuçları olan bir savaş sarmalına sürüklüyor. Nüfusun büyük çoğunluğunun savaşa ve bunun sonucunda askeri harcamalardaki keskin artışa karşı olmasına rağmen, İtalya açıkça savaşan ve çatışmada aktif bir ülke" diye kaydetti. 

İtalya'nın yeni Başbakanı Giorgia Meloni, kabinesinin parlamentonun resmi onayını almadan 2023'ün sonuna kadar Ukrayna'ya silah göndermeye devam etmesine izin veren bir kararname yayınladı. 

italya protesto ukrayna

HALK İKİYE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA

EuroWeek News tarafından geçen ay yapılan bir ankete göre İtalya halkı da ikiye bölünmüş durumda: Kiev'e silah gönderilmesine karşı çıkanların oranı yüzde 49, lehte olanların oranı ise yüzde 38. Ayrıca İtalyanların yüzde 49'u Ukrayna'nın barış sürecini hızlandırmak için devam eden çatışmada Rusya'ya taviz vermesi gerektiğine inanırken, yalnızca yüzde 36 Kiev'in savaşmaya devam etmesini istiyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER