Multi-milyarder isim ayrıca Berlin ve Austin, Teksas'taki fabrikaları "devasa para fırınları" olarak adlandırdı.

Tesla'nın devasa bir fabrikasına sahip olduğu Şanghay da dahil olmak üzere bu yıl Çin'deki Covid-19 karantinaları, üreticilerin çalışmasını giderek daha zor hale getirdi. Son haftalarda Musk, firmadaki işten çıkarmalar konusunda uyarıda bulundu.

‘YANAN PARANIN SESİ’

Elektrikli araç firması Tesla’nın CEO'su Musk, "Hem Berlin hem de Austin fabrikaları şu anda devasa para fırınları. Bu gerçekten yanan paranın sesi" dedi. Şirket tarafından tanınan bir kulüp olan Silikon Vadisi'nin Tesla Sahipleri ile yaptığı röportajda, tesisler “Şu anda milyarlarca dolar kaybediyor. Bir ton masraf ve neredeyse hiç gelir yok" diye ekledi.

Musk, fabrikaların bu yılın başlarında açıldıklarından beri üretimi artırmak için mücadele ettiğini söyledi. Tesla'nın Austin'deki sitesi şu anda "az" sayıda araba üretiyor, bunun nedeni pillerinin bazı bileşenlerinin bir Çin limanında "sıkışmış" olması "kimsenin onu hareket ettiremeyecek" olduğunu söyledi. Musk, "Bunların hepsi çok hızlı bir şekilde çözülecek ama çok fazla dikkat gerektiriyor" dedi. (BBC)