HSK'nın Dilan Polat soruşturmasında yer alan savcısı Gökalp Kökçü, Erzurum'a atanarak emekliye ayrıldı. Kökçü, İstanbul Adliyesi'ndeki dosyaları HSK'ya şikayet etmişti. Gazeteci Barış Terkoğlu'nun paylaştığına göre, Kökçü hakkında sızıntı iddialarıyla ilgili HSK soruşturması başlatıldı, dijital materyallerine el konuldu.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi'nin mazeret kararnamesiyle Dilan Polat soruşturmasına bakan Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün de yeri değiştirildi.

HAKKINDA ÇIKAN HABERLER SONRASI EMEKLİ OLMUŞTU

Erzurum'a atanan Savcı Gökalp Kökçü hakkında çıkan haberler sonrası emeklilik dilekçesi vermiş, HSK tarafından kabul edilmişti.

Gökalp Kökçü, İstanbul Adliyesi’nde kendisinden kapatılması istenen dosyaları HSK’ya şikâyet etmişti.

WHATSAPP AĞI KURARAK HABERLERİ SIZDIRMIŞ

Kökçü'nün yabancı bir telefon numarası edinerek WhatsApp ağı kurduğu, bu ağ üzerinden çeşitli haberler sızdırdığı iddia edildi. Kökçü'nün kurduğu iddia edilen ağın, istihbarat birimleri tarafından tespit edildiği belirtilmişti.

TELEFON VE BİLGİSAYARINA EL KONDU

Halk TV programcısı gazeteci Barış Terkoğlu çok önemli bir gelişmeyi X platformundaki hesabından paylaştı.

Terkoğlu "Dilan Polat dosyasıyla son dönemde sıkça gündeme gelen ve hakkındaki haberlerin ardından emekli olan savcı G.K ile ilgili olarak kritik bir gelişme yaşandı. Savcı G.K. hakkında birden fazla HSK soruşturması açılmıştı. HSK kaynaklarının verdiği bilgiye göre, soruşturma kapsamında savcı G.K.’nın telefon, bilgisayar, tablet gibi dijital materyallerine incelenmek üzere pazartesi günü el konuldu. G.K. hakkındaki soruşturmalardan biri sızıntı iddialarıyla ilgiliydi" dedi.