Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan ve Engin Polat ile ilgili soruşturma devam ederken avukat Ahmet Gün'ün ardından Polatların mali müşaviri Zümrüt Yerebakan da itirafçı oldu.

AK Parti'den CHP'ye geçmişti: İşe gelmeden maaş alanlar var AK Parti'den CHP'ye geçmişti: İşe gelmeden maaş alanlar var

TÜM BELGE VE BİLGİLERİ EMNİYET'E TESLİM ETTİ

Sabah'tan İlker Turak'ın haberine göre, tutuklu olan Polatların mali müşaviri Zümrüt Yerebakan, MASAK raporunda yer alan tüm şirketlerin kredi kartı ve e-ticaret platformlarının dökümlerini CD içinde emniyete teslim ederek itirafçı oldu.

1 MİLYAR LİRALIK NAYLON FATURA

MASAK raporunda Gün tarafından kesilen naylon fatura miktarının 300 milyon lira olarak belirtildiğine dikkat çeken Zümrüt Yerebakan, naylon fatura miktarının 1 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.

Firmaların önce yabancıya devrinin yapıldığını, devir işlemleri bittikten sonra birkaç ay boş beyanname verildiğini, daha sonra da stok affı beyannamesi verilerek söz konusu firmaların Rise&Shine firmasına sahte fatura düzenlediğini söyleyen Zümrüt Yerebakan, Ahmet Gün'ün kurduğu sistemi detaylarıyla anlattı.

TEHDİT ETMİŞLER

Gün'ün nasıl ifade vermeleri gerektiği konusunda kendisine talimatlar verdiğini aktaran Yerebakan, aleyhine ifade vermemesi için de kendisini tehdit ettiğini kaydetti.