TSK'nin Suriye'deki terör örgütleri ile mücadelesi sürüyor. Dün gece saatlerinde Tel Rıfat Bölgesi'nde terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik hava operasyonlarında 89 hedef imha edildi.

TERÖRİSTLERE 'KÜRT' DEDİLER

Financial Times, TSK'nin başarılı hava operasyonu sonucunda etkisiz hale getirilen teröristlere 'Kürt' dedi. İngiliz menşeli gazetenin imha edilen kişilere 'terörist' diyememesi gözlerden kaçmadı. FT yayınnladığı haberde "İstanbul saldırısının ardından Türk jetleri Kürt militanları vurdu" başlığını kullandı.

pence kılıc

TSK'YE 'SİVİL SALDIRI' İFTİRASI

İmha edilen teröristlere 'Kürt' diyerek algı operasyonu yapmaya çalışan gazete, asılsız iddialarla TSK'nin başırısını gölgelemeye ve iftira atmaya devam etti. Haberin devamında  '11 sivil öldürüldü' iftirasında bulundu.

ANKARA MEŞRU MÜDAFAA OLARAK GÖRÜYOR

Financial Times Türkiye'nin İstanbul'daki bombalı saldırıdan PKK'yı sorumlu tuttuğunu ve Ankara'nın harekatı "meşru müdafaa" olarak nitelediğini belirtti.

TSK: PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI BAŞARIYLA İCRA EDİLMİŞTİR

Asılsız iddiaların ardından TSK, yayımladığı bir açıklama ile harekatın sonucu hakkında detayları paylaştı. Açıklamada, "İcra edilen PENÇE-KILIÇ hava harekâtı ile; ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargâh ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir." denildi.

FT: BÜYÜK BİR HAREKAT SEÇİM ÖNCESİ ERDOĞAN'A DESTEĞİ ARTIRABİLİR

TSK'nin Suriye'deki operasyonlarının bir seçim hamlesi olabileceğine de değinen FT, "Suriye'ye yapılacak yeni, büyük bir harekat gelecek yılki seçimler öncesinde Türk milliyetçilerinin Erdoğan hükümetine desteğini artırabilir" ifadelerini kullandı.