Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yarın Kahire’de olacak. Eşzamanlı ortak açıklama ile duyurulan ziyaret Mısır ile ilişkilerin normale dönmesi kapsamında, son 1 ayda yapılan ikinci görüşme olacak.

İKİLİ İLİŞKİLER ELE ALINACAK

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımız, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry’nin davetine icabetle 18 Mart tarihinde Mısır’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Görüşmelerde, ikili ilişkilerimizin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir" ifadelerine yer verildi.

İLK SİNYALLER DEPREM ZİYERETİNDE VERİLDİ

Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin deprem ziyaretinde "Mısır, zor zamanlarda Türkiye'nin ve halkının dostu olduğunu göstermiştir.Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın yararınadır. Mısır'la yeni bir sayfa açıyoruz" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

11 YIL SONRA İLK ZİYARET

Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler, 2013 yılından bu yana karşılıklı olarak "vekalet" düzeyinde sürdürülüyordu. Mısır’daki darbe sonrası ilişkiler maslahatgüzar seviyesine indirilmişti.

POLEMİK HABER