Türkiye, Cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gitti. Oy sayımlarının ardından YSK, yaptığı açıklamada geçici seçim sonuçlarına göre kazanan adayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin merakla beklediği sonuçların aktarıldığı Fox TV ekranlarında ise moderatörler Selçuk Tepeli ve İlker Karagöz moderatörlüğünde 'Seçim2023' yayını yapıldı. Programda Fox Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, deneyimli gazeteciler Çiğdem Toker, Deniz Zeyrek, Murat Yetkin, Nevşin Mengü ile Araştırmacı-yazar Bekir Ağırdır ve Tülay Ünal Öçten değerlendirmelerde bulundu.

'ERKEN SEÇİM' TAHMİNİ

Doğan Şentürk, seçime ilişkin yaptığı değerlendirmede ekonomiye değinerek "İktidar kendi yarattığı enkazı devraldı, bu sürdürülebilir değil. Sadece yerel seçim değil, ufukta bir erken genel seçim öngörüyorum" dedi.

'KANAL İSTANBUL', 'KATAR İSTANBUL' GİBİ ALGILANACAK'

Haritada Erdoğan'ın kazandığı yerleri işaret ederek "Türkiye iflasın eşiğinde, onlar farkında değil ama yarından itibaren başka bir dünyaya uyanacaklar. Türkiye'deki kasada para yok. "Kanal İstanbul" artık "Katar İstanbul" gibi algılanacak" ifadelerini kullandı.