Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Polemik TV'de Parantez programında Aykut Metehan'a sıcağı sıcağına İçişleri Bakanlığı'nın ihbarı üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla açılan dava ile ilgili konuştu.

DP'li Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterek "Süleyman Soylu fesat işini iyi biliyor. Allah var üstüne yok bu konuda. Yani bu ülkede ne kadar fesatlık varsa Süleyman Soylu ile bir yerde muhakkak buluşuyor. Baktığın zaman coinciler fotoğrafta buluşabiliyor. Kokain kaçakçıları fotoğrafta buluşabiliyor. Hayali ihracatçılar, torbacılar, uyuşturucu baronları hep bir araya gelebiliyor Süleyman Soylu'yla" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK HAYALİ İSTANBUL'U GERİ ALMAK'

Enginyurt'un Polemik TV'ye yaptığı açıklamaların bir kısmı şu şekilde:

"Süleyman Soylu görevden alınacağının farkında olduğu için bunu gördüğü için Recep Tayyip Erdoğan'a yaranma derdinde Recep Tayyip Erdoğan'ın gözüne girme derdinde. Onun için ne yapması gerekiyor? Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük hayali İstanbul'u geri almak.

'EKREM İMAMOĞLU DEĞİL DERTLERİ'

Ekrem İmamoğlu değil dertleri. Dertleri rant tadına vardıkları. Dertleri 16 milyon üzerinden koliler dağıtarak erzaklar dağıtarak Anadolu'ya oradan ulaşarak aynı zamanda seçmen noktasında da büyük bir mecra olan İstanbul'u geri almak istiyor Recep Tayyip Erdoğan. Süleyman Soylu da bu noktada kendini feda ediyor. Ne diyor: "Recep Tayyip Erdoğan siyasette yoksa ben de yokum" diyor. Çünkü Erdoğan gittiğinde Süleyman Soylu diye bir adam olmayacak ve tarihin çöplüğüne gömülecek. Bunun farkında. O zaman ne yapması gerekiyor? AK Parti, MHP ve BBP Erdoğan'ın umrunda değil. Sayın Erdoğan da biliyor ve istiyor ki şahsımı, kurtarayım, ailemi ve şulekamı kurtarayım derdinde olduğu için Süleyman Soylu da Recep Tayyip Erdoğan'ı kurtarmak istiyor. Bunun yolu da dediğim gibi İstanbul'u seçimle alamadığı, kaybettiği İstanbul'u geri almaktan geçiyor ve sürekli atraksiyon üstüne atraksiyon yapıyor. 

'DÜNYANIN NERESİNDE TEFTİŞ RAPORU İLE TERÖRİST ARANDIĞI GÖRÜLMÜŞ'

Dünyanın neresinde teftiş raporu ile terörist arandığı görülmüş ya. Terörist katildir, terörist şerefsizdir, terörist namussuzdur, terörist devlet düşmanıdır. Terörist görüldüğü yerde yakalanmalıdır ya terörist tespit edildiği anda yakalanmalıdır. Ama Süleyman Soylu tam 3.5 yıldır İBB'de önce 550 ile başladı, en son 1680'e kadar çıktı. Terörist var diyor, teftiş raporuyla diyor. Tespit edip mahkemeye vereceğiz diyor. Yahu Süleyman Soylu, sen uyuşturucu satan torbacıları talimat veriyor. Daha dün yine talimat verdi: "Hangi okul önde görürseniz diyor, savcıya çıkarmadan karakola götürmeden bacağını kırın" diyor. Torbacının bacağını kıran Süleyman Soylu teröristin kafasını kırman gerekirken teftiş raporuyla terörist mi yakalıyorsun ki İBB de terörist arıyorsun. Terörist aramıyor. Ekrem İmamoğlu'nu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından alırsa çoğunluk AK Parti ve MHP belediye meclisi olduğu için İstanbul'u bu şekilde ele geçiririz ve ben de şahsının sultanı Recep Tayyip Erdoğan'a hizmet etmiş olurum derdinde olduğu için yeni bir atraksiyon yapmış demek ki. 

'AYNI ŞEYİ ANKARA'YA YAPACAKLARINDAN DA ENDİŞELİYİM'

İhaleye fesat karıştırmak. Zaten sürekli söylemiyor mu? Ortada bir suç olursa kayyum atanır diyor değil mi? Aynı şeyi ben Ankara'ya yapacaklarından da endişeliyim. Aynı şeyi Ankara'da da yapabilirler. Yavaş'ta pek rahat değil, ona da gidebilirler. Aynı oyunu ona da kurabilirler. Tuzağı ona da kurabilirler. Çünkü bunlar İstanbul'u Ankara'yı, Antalya'yı, Mersin'i, Adana'yı kaybetmenin acısını hala atamadılar. O acıyla her yere saldıracaklar. Yeni bir Süleyman Soylu versiyonu yeni bir Süleyman Soylu fotomanını tekrar seyrediyoruz ama Süleyman Soylu tavsiyem şu: Men dakka dukka! Çalma birisinin kapısını çalarlar kapını demişler.

'SOYLU YARGILANACAĞIN O KADAR SUÇ VAR Kİ'

Süleyman Soylu sen böyle habire soruşturma açarsan... Diyor ya "Kemal Kılıçdaroğlu vatana ihanetten yargılanacak" Süleyman Soylu senin yargılanacağın o kadar suç var ki... Göreceksin beş ay sonra sen yargılanacaksın hesap vereceksin. Nerede? Yüce divanda hesap vereceksin. Neyin hesabını vereceksin? Coincilerin hesabını vereceksin. Mafyalarla işbirliği yapmanın hesabını vereceksin. Katilleri bilip de ortaya çıkarmamanın hesabını vereceksin. Hayali ihracatçıların hesabını vereceksin. Kargo, uyuşturucu yanlışlıkla kargo yanlış adrese getirmiş deyip fotoğraf çektirdiğin adamları serbest bırakmanın hesabını vereceksin. Öyle tehditle bu iş olmuyor. Süleyman Soylu bozuk ağzıyla o tehdit diliyle birilerine yarandığını zannediyor ama emin olun AK Parti milletvekilleri, AK Parti bakanları bile Süleyman Soylu'dan rahatsız. Hiçbir tanesi Süleyman Soylunun ismini ağzına bile almıyor. Niye? Çünkü görüyorlar, biliyorlar ki Süleyman Soylu halk nezdinde zarar vermekten başka bir iş yapmıyor. 

'SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER'

Seçimle gelen seçimle gider kardeşim. Nasıl AK Parti seçimle geldiyse 3 Kasım 2022'de. İnşallah ilk seçimde sandıkta gidecek diye mücadele ediyorsak, büyükşehir belediyeleri de seçimle gelmiştir seçimle gider. Varsa belge varsa ispatın mahkemeye verirsin, suçlu cezasını çekecek. Suçluyu hiç kimse savunmaz. Ama o zaman Süleyman Soylu sana sormazlar mı? Süleyman Soylu; Zehra Taşkesenoğlu, Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Serkan Taranoğlu, Korkmaz Karaca bunlarla ilgili Sedat Peker başta olmak üzere, Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Zafer Partisi suç duyurusunda bulundu.

'MİLLET BUNLARA SEÇİMDE CEVABI VERECEK'

Zehra Taşkesenlioğlu kendi itiraf etti. Önce dedi ki 4.5 milyon dolarlık yat benim değil dedi. Ama sonra Nagehan Alçı'yla yaptığı röportajda dedi ki "Denize rahat girebilmek için de tesettürlüyüm dini değerlerine bağlıyım." Denize rahat girebilmek için yat aldım dedi. Bir milletvekili 4.5 milyon dolarlık yat alıyor ve bir suç duyurusunda bulunuluyor hesabı sorulmuyorsa, FETÖ Bank Asya'sının genel müdürlüğünü yapıp da SPK'ya başkan olup 180 milyon doları bir evde sakladığı söylenen Ali Fuat Taşkesenlioğlu'na hesap sorulmuyorsa, Whatsapp görüşmeleriyle rüşvete aracılık ettiği rüşvet istediği tescillenen Korkmaz Karaca'ya, Serkan Taranoğlu'na soruşturma açılmıyor da Ekrem İmamoğlu'na soruşturma açılıyorsa bu Süleyman Soylu'ya da inanmıyoruz. Bu Adalet Bakanlığı'nın adaletine de inanmıyoruz. AK Parti'nin adaletine de inanmıyoruz. Bunlar haksız, hukuksuz, gasp edici bir iktidar olmuştur. İnşallah millet bunlara seçimde cevabı verecek, dersi verecek." 

Polemik Haber