Örneğin İngiltere varyantı Alfa, Güney Afrika Beta ve Hintli Delta olarak belirlendi. 

DSÖ, bunun tartışmaları basitleştirmek için olduğunu, aynı zamanda isimlerden bazı damgaların kaldırılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

‘’ÜLKELER DAMGALANMAMALI’’

Bu ayın başlarında Hindistan hükümeti, ülkede ilk kez geçen Ekim ayında tespit edilen B.1.617.2 varyantının "Hint varyantı" olarak adlandırılmasını eleştirdi, ancak DSÖ bunu hiçbir zaman resmi olarak böyle adlandırmamıştı.

DSÖ'nün Covid-19 Teknik Sorumlusu Maria Van Kerkhove, "Hiçbir ülke varyantları tespit etmek ve raporlamak için damgalanmamalı" dedi. 

Ayrıca varyantların "sağlam gözetimi" ve yayılmayı durdurmaya yardımcı olmak için bilimsel verilerin paylaşılması çağrısında bulundu.

HARFLER YETMEYEBİLİR

Bu Yunanca harfler mevcut bilimsel isimlerin yerini almayacaktır. Van Kerkhove, STAT News'e verdiği bir röportajda, 24'ten fazla varyantın resmi olarak tanımlanması durumunda, sistemde Yunanca harflerin tükeneceğini ve yeni bir adlandırma programının duyurulacağını söyledi.

ABD merkezli web sitesine yaptığı açıklamada, "B.1.1.7'yi değiştir demiyoruz, ama gerçekten sadece ortalama bir insanla diyaloğun bir kısmına yardımcı olmaya çalışalım. Böylece kamusal söylemde, bu değişkenlerden bazılarını kullanımı daha kolay bir dilde tartışabiliriz" dedi.

(BBC,Çeviri:Polemikhaber)