Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs pandemisi ‘küresel acil durum statüsü’nün sona ermesinden haftalar sonra mecliste konuşan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bir sonraki pandemiyi önleme müzakerelerini ilerletme zamanının geldiğini söyledi.

Ghebreyesus, teşkilatın üye ülkelerine hitaben yaptığı büyük bir konuşmada, "Bu kutuyu yoldan aşağı atamayız," dedi ve bir sonraki salgının "kapıyı çalacağı" konusunda uyarıda bulunarak "Yapılması gereken değişiklikleri biz yapmazsak kim yapacak? Şimdi yapmazsak, ne zaman?" ifadelerini kullandı.

DSÖ ÜYELERİ TOPLANIYOR

DSÖ'nün 75. yıldönümüne denk gelen Cenevre'deki 10 günlük yıllık Dünya Sağlık Asamblesi, gelecekteki salgınlar, çocuk felcinin ortadan kaldırılması ve Rus işgalinin tetiklediği Ukrayna'daki sağlık durumunu hafifletmek için adımları desteklemek dahil olmak üzere küresel sağlık sorunlarını ele alacak.

DSÖ'nün 194 üye ülkesi şimdi, gelecek yılki mecliste kabul edilmek üzere bir salgın anlaşması taslağı hazırlıyor. Tedros, "Bu neslin pandemi anlaşmasına bağlılığı önemlidir, çünkü küçük bir virüsün ne kadar korkunç olabileceğini deneyimleyen bu nesildir" dedi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER