AK Parti'de ittifak arayışları devam ediyor. Dün, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, DSP Genel Merkezi’ni ziyaret etmiş ve ziyaretin ardından Binali Yıldırım, "Bu seçimde beraber yürüme teklifini yaptık” demişti. 

'ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEĞİZ'

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, ziyaretin ardından 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini ve AK Parti listelerinden seçime gireceklerini açıklamıştı.

Demokratik Sol Parti'nin seçimlerde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıklaması DSP'li birçok partilinin istifa etmesine neden olmuştu. Bu gelişmeler üzerine DSP Genel Başkan Yardımcıları Onur İste, Dilara Tambova ve Selçuk Karakülçe, sosyal medya hesaplarında partiden istifa ettiklerini açıkladı.


Genel Başkanlar istifalarını şu ifadelerle duyurdu:

Onur İste

“Sevgili dostlarım, ben hep olduğum yerdeyim. Bunun gereği olarak, bugün itibariyle, şimdiye kadar gururla yürüttüğüm DSP genel başkan yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Saygısını ve sevgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.”

Dilara Tambova

“Partimizin! Bugün içinde bulunduğu durum nedeniyle; benim açımdan, doğrultu tutarlılığı taşımayacağı inancımdan dolayı; yaklaşık 5 dönemdir, büyük bir gurur ve özveriyle sürdürmüş olduğum DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden, istifa etmiş bulunmaktayım”

Selçuk Karakülçe

“Bugün itibari ile Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevimden ayrılmış bulunuyorum. Tüm kamuoyuna saygılarımla.”