Heyecan verici bir finalle sona eren turnuva, geçen ay başlamadan çok önce insanları kutuplaştırdı. İnsanların üzerinde durdukları konular arasında Katar'ın yabancı işçilere muamelesini, eşcinselliği yasaklaması ve paranın etik kuralları gölgede bırakması yer alıyordu. 

‘HATIRLANMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ ŞEY…’

Eleştirilerden rahatsız olan ve Doha'ya ev sahipliği hakkının verildiği 2010 yılından bu yana yabancı işçilerin durumunu çözmek için adımlar attıklarını söyleyen Katarlı yetkililer, turnuvanın gidişatından memnun kaldılar.

Katar'ın Birleşmiş Milletler Elçisi Şeyh Alya al-Thani, "Hatırlanması gereken en önemli şey, Dünya Kupası'nın sporu aştığı ve insanları ve ülkeleri birleştirmede olağanüstü bir rol oynadığıdır" dedi. 

TAHMİNLERİ AŞTI

Devlet haber ajansı QNA’ya göre, Dünya Kupası sırasında Katar'ı 1,4 milyon kişi ziyaret etti. Bu sayı, turnuva öncesi tahminlerden daha yüksek ve Katar'ın Dünya Kupası yetkilileri tarafından iki gün önce bildirilen 1 milyona göre keskin bir sıçrama.

dunya kupasi-3

KATARLI PATRONUN OYUNCULARI

Katarlı patronu olan PSG’de forma giyen Fransız Kylian Mbappe ve Arjantinli Lionel Messi, Arjantin penaltılarda 4-2 galip gelmeden önce 3-3 berabere kalan maçta beş gol paylaştı. Mbappe, sekiz golle turnuvanın en skorer ismi olarak Altın Ayakkabı'yı kazandı. Arjantin kaptanı Messi, Dünya Kupası’nı almadan önce Katar’ın geleneksel kıyafetini giydi.

FIFA ÇAĞRILARA KULAK ASMIYOR

Katar'ın Dünya Kupası'na ev sahipliği yapması, küresel profilini ve etkisini yükseltmeye yönelik dikkatli bir stratejinin parçasıydı, ancak bu aynı zamanda insan hakları sicilini de gündeme getirdi. Geçtiğimiz aylarda, İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Af Örgütü'nün de aralarında bulunduğu insan hakları gruplarından oluşan bir koalisyon, Katar'a ve FIFA’ya, kötü koşullarda çalışan işçiler için en az 440 milyon dolarlık Dünya Kupası’nın para ödülüne eşdeğer bir tazminat fonu oluşturma çağrısında bulundu.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER