FIFA Hakemler Komitesi Başkanı ve eski hakem Pierluigi Collina, Dünya Kupası maçlarına verilen alışılmışın dışında uzun süreli uzatma dakikaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

14 DAKİKA!

İngiltere'nin İran'ı 6-2 mağlup ettiği maçta hakem ilk yarının sonuna 14, ikinci yarının sonuna ise 10 dakika uzatma ilave etti. Yine ABD ile Galler arasında oynanan maç toplamda 104 dakikada fazla sürdü.

'AMAÇ KAYBOLAN ZAMANI EN DOĞRU ŞEKİLDE HESAPLAMAKTIR'

Maçların sonuna eklenen uzatma dakikalarıyla ilgili FIFA Hakemler Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, "Bunu Rusya'da da yapmıştık. Burada amaç kaybolan zamanı en doğru şekilde hesaplamaktır. Daha önce de 4. hakemin elektronik tabelayı kaldırdığında herkesin şaşıracağı sayıyı göreceğini söylemiştik. Bu tür sürelerin verildiğini görmeye hazır olmamız gerekiyor" dedi.

collina

'DAHA ÖNCE DE YAPTIK'

"Üç gol atılan bir maç düşünün. Gol sevinci 1, 1.5 dakika sürer. Bu nedenle atılan 3 golle 5-6 dakika kaybedersiniz. Rusya'da bunu en doğru şekilde yaptık. Katar'da da aynı başarıyı bekliyoruz."

Efsane hakem son olarak, "VAR müdahalesinden bahsetmiyorum. Bu daha farklı ve çok net hesaplanan bir şey. Genellikle ek süre miktarını öneren dördüncü hakemdir. Son kararı orta hakem verir" açıklamasını yaptı.

Polemik Haber