1904'te olarak doğan Rahibe Andrée, geçen ay Toulon yakınlarındaki Sainte-Catherine huzur evinde corona virüs testi pozitif çıktı. Perşembe günü 117 doğum gününü kutlayacak olan rahibenin hiçbir Covid-19 semptomu yaşamadığı, ancak odasına kapatıldığı, diğer sakinlerle görüşemediği ve ayine katılamadığı bildirildi.

RAHİBE: FARKINDA BİLE DEĞİLDİM

Huzurevi personeli muhabirlere yaptığı açıklamada, rahibenin tek şikayetinin "yalnızlık" olduğunu söyledi. 

Rahibe, Var-Matin gazetesine, "Sahip olduğumun farkında bile değildim" dedi. Huzurevi sözcüsü David Tavella, rahibenin virüsten korkmadığını söyledi.

DOĞUM GÜNÜ KUTLANACAK

Rahibe BFM televizyonuna, "Hayır, ölmekten korkmadığım için virüsten korkmadım’’ dedi. 

Tavella, Andrée'nin doğum gününü koronavirüs enfeksiyon riski nedeniyle normalden daha küçük bir grupla kutlamayı dört gözle beklediğini söyledi. 

Görme engelli ve tekerlekli sandalye kullanan Andrée, 1944'te 40 yaşında bir manastıra girmeden önce öğretmen olarak çalıştı. 1979'dan beri huzurevinde kalıyor.

DÜNYADA İKİNCİ

Gerontology Research Group (GRG) dünya yüzüncü yıl sıralamasına göre, 11 Şubat 1904'te doğan rahibe, dünyanın yaşayan en yaşlı ikinci kişisidir. 

En yaşlı kişi 2 Ocak'ta 118 yaşına giren Japon Kane Tanaka. GRG listesindeki en yaşlı 20 kişinin tamamı kadın. 

Geçen yıl, Andrée nasıl bu kadar uzun yaşadığını bilmediğini söyledi. Rahibe, "Sırrın ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Bu soruya yalnızca Tanrı cevap verebilir ”dedi.