84 yaşındaki Papa Francis, salgın sebebiyle 15 aydır yurt dışı gezisine çıkmıyordu. Ziyarette bulunacak olan Papalık üyeleri, ayrılmadan önce virüse karşı aşılanacak ve etkinliklerde sosyal mesafe ve maske takılması gerekecek. Irak hükümeti ise, üç günlük ziyarette yüksek güvenlik sözü verdi.

SARAYDA DAVET VERİLECEK

Vatikan'ın Doğu Kiliseleri Cemaatinden Kardinal Leonardo Sandri America dergisine verdiği demeçte, “Ziyaret riskler içeriyor ve papa risk alıyor çünkü kendisini bir papaz, bir baba, zorluk çeken kişiye giden biri olarak görüyor’’ dedi. Bu gezi, Papa Francis’in Roma Katolik kilisesinin başında geçirdiği sekizinci yılda 33 yurtdışı ziyareti, Bağdat’taki cumhurbaşkanlığı sarayında düzenlenecek olan tören ve Cumhurbaşkanı Barham Salih ve Başbakan Mustafa el Kadhimi ile görüşmeyle başlayacak.

MÜSLÜMAN LİDERLERLE GÜÇLÜ İLİŞKİLER

Sonrasında, 90 yaşındaki nüfuzlu Şii din adamı Ayetullah Ali el-Sistani ile görüşmek için Necef kentine gidecek. Francis, son yıllarda Müslüman liderlerle güçlü ilişkiler kurdu. Şubat 2019'da, Francis ve Kahire'deki El Ezher camisinin imamı ve Sünni İslam'ın önde gelen isimlerinden Şeyh Ahmed el-Tayeb, Abu Dabi'de tarihi bir kardeşlik bildirisi imzaladılar. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com