Devlet onaylı otellerde 10 gün geçirmek için önceden rezervasyon yaptırıp bin 750 pound, yani neredeyse 17 bin lira ödemeleri gerekiyor. Maliyet, otelde konaklama, ulaşım ve test masraflarını kapsıyor.

"NEDEN 10 GÜN KALMAM GEREKİYOR"

Heathrow Havaalanı yakınlarındaki bir otelde karantina altına alınan bir gezgin, 10 gün boyunca tecrit edileceği için "üzgün" olduğunu söyledi. 23 yaşındaki Brezilyalı Roger Goncalves, "Koronavirüs testimi yaptım. Test negatif çıktı. Neden 10 gün odamda kalmam gerekiyor?" dedi. Daha önce, Sağlık Bakanı Matt Hancock yaptığı açıklamada, karantina oteli sisteminin yürürlüğe girmesinden bu yana "sorunsuz" işlediğini söylemişti.

KALMAZSAN 10 YILA KADAR HAPİS

Hükümet, şu ana kadar 16 otelle anlaşma yaptığını, yeni karantina sistemi için 4 bin 963 oda sağladığını ve şu anda hazırda bekleyen 58 bin odanın daha olduğunu söyledi. İngiltere'deki bir karantina otelinde kalması gereken herhangi bir yolcunun, ülkeye varmadan önce internet üzerinden bir oda rezerve etmesi gerekiyor. Bu tür otellerde karantinaya girmeyenler 5 bin ila 10 bin sterlin arasında para cezası ile karşı karşıya kalırken, yolcu bulma formunda kırmızı listedeki bir ülkede olduğu konusunda yalan söyleyenler 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. (BBC)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com