Ancak federaller, John Sullivan isimli şüphelinin saldırıya aktif bir şekilde katıldığını ve bu saldırıyı teşvik ettiğini iddia ediyor. Eski Başkan Donald Trump taraftarları binaya baskın yaparken Sullivan, isyancılardan birinin kongre binasının girişine çıkan bir duvara tırmanmasına yardım etti. Ardından bir isyancı tarafından parçalanmış bir pencereden kongre binasına girdi.

AYAKLANMANIN ARDINDAN TUTUKLANDI

Sullivan, binanın içindeki görüntüleri kaydederken iddia edildiğine göre, "Bunu yakmalıyız" dedi ve küfür etti. Sullivan, ayaklanmadan kısa bir süre sonra tutuklandı ve geçen hafta büyük bir jüri tarafından resmi yargılamanın engellenmesi, sivil kargaşa ve düzeni bozma davranışı da dahil olmak üzere altı suçlamayla suçlandı.

YARGIÇ: SOSYAL MEDYAYI ŞİDDET İÇİN KULLANAMAZSIN

Sullivan, Insurgence USA web sitesinde gazeteci olduğunu savundu, ve sanığın avukatı, NBC News ve CNN'nin videoları kullanma hakları için ödediği 35 bin dolarlık faturayı mahkemeye sundu. Yargıç, Sullivan'a Insurgence USA için çalışmayı bırakma emri verdi ve sosyal medyayı isyan veya şiddeti kışkırtmak için kullanamayacağını söyledi. (New York Post)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com