Kurtarıcılar tarafından 46 yaşındaki Phra Ajarn Manas olduğu bildirilen keşiş, başka bir ilden bir hac yolculuğundaydı ve Cumartesi günü meditasyon yapmak için Phitsanulok'taki Phra Sai Ngam mağarasına gitmişti. 

17 KİŞİ KURTARDI

Yerel kurtarma biriminin Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, Pazar günü başlayan yağmur fırtınasının günlerce devam ettiğini ve bu sebeple mağaranın bazı kısımlarını sular altında bıraktı’’ dedi. 

Sadece dalgıçlar tarafından erişilebilen keşişin yerinde bulunması ve kurtarılması çabasına on yedi dalgıç katıldı. Kurtarma ekipleri tarafından yayınlanan bir video, keşişin 12 metrelik su altında yüzerken dalış maskesi taktığını gösteriyor.

İPTAL EDİLMİŞTİ

Birim, yerel halkın kendilerine keşişin Salı günü öğleden sonra mağarada mahsur kaldığını söylediğini söyledi. Keşişi aramaya koyulan kurtarma birimi, yükselen su seviyeleri nedeniyle yaklaşık bir saat sonra operasyonu iptal etmek zorunda kaldılar. 

Birimin Facebook sayfasındaki resimler, keşişin Çarşamba günü mağaranın içinde kurtarma görevlileri ile çevrili olarak oturduğunu ve kan basıncının ölçüldüğünü gösterdi. Birim, "Saat 11: 30'da Phra Manas'ı mağaradan başarıyla kurtardık" dedi.  (Guardian)