Sahil güvenlik, Jeanne SOLO Sailor gemisinin Pazartesi günü 20.23'te İspanya'nın kuzeybatı bölgesindeki Sisargas Adaları'ndan 14 mil uzaklıkta bir tehlike sinyali gönderdiğini söyledi.

Beş dalgıç taşıyan bir kurtarma gemisi ve arama çalışmalarına yardım için gönderilen üç helikopter, adı açıklanmayan adamı güneş batarken ters dönmüş gemiyi bulmak için yola çıktı. Adam, yaşam belirtisi arayan dalgıçlara içeriden teknenin gövdeye vurarak yanıt verdi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Ancak o sırada deniz kurtarma girişiminde bulunamayacak kadar dalgalı olduğundan, ekip geminin daha fazla batmasını önlemek için tekneye yüzdürme balonları bağladı ve sabaha kadar bekledi. Adam teknenin altında, iki dalgıç ona yardım etmek için yüzerken, dizlerine kadar suya batırılmış bir can yeleği giymiş halde bulundu. Şanssız adam, helikopterle güvenli bir yere götürülerek hastaneye kaldırıldı. Ancak kısa süre sonra herhangi bir sorun çıkmadan serbest bırakıldı.

Sahil güvenliğin özel harekat ekibinin bir üyesi olan Vicente Cobelo, yerel bir istasyona adamın gönüllü olarak dondurucu suya atladığını ve deniz yüzeyine ulaşmak için teknenin altında yüzdüğünü söyleyerek "Kendi inisiyatifiyle suya girdi ve elbisesiyle çıkmak zor olduğu için onu çekmek zorunda kalan dalgıçların yardımıyla serbest dalış yaptı" dedi.

İzleme verileri, Jeanne SOLO Sailor'un önceki günün sabahı Portekiz'in başkenti Lizbon'dan yola çıktığını gösteriyordu. (Sky News)