Firmadan yapılan açıklamada, e-ticaret devindeki çevrimiçi satışların, pandemiden kaynaklanan iş patlamasının azalmaya başlamasıyla yılın ilk üç ayında yüzde 3 düştüğü belirtildi. Bulut bilişim ve reklamcılık dahil olmak üzere işinin diğer bölümlerindeki büyüme güçlü kalmaya devam etti.

ÇİFT HANELERDEN SONRA ŞOK ETKİSİ

Ancak şirket, artan maliyetlerin ve Ukrayna savaşının etkisiyle boğuşuyor. Genel olarak, Amazon, çoğu elektrikli otomobil üreticisi Rivian'a yaptığı yatırım nedeniyle 3.8 milyar dolarlık bir kayıp bildirdi. Önümüzdeki aylarda yüzde 3 kadar küçük bir satış artışı öngörüyor. Bu, son yıllarda, hatta pandemiden önce elde ettiği çift haneli büyümeden belirgin bir yavaşlama.

Amazon’un CEO'su Andy Jassy, "Pandemi ve Ukrayna'daki savaş olağandışı büyüme ve zorluklar getirdi" dedi. Şirketin ayrıca "devam eden enflasyonist ve tedarik zinciri baskıları" nedeniyle artan maliyetlerle karşı karşıya olduğunu da sözlerine ekledi.

Şirketin genel satışları, şirketin bulut bilişim bölümü ve güvenilir kâr faktörü olan Amazon Web Services (AWS) sayesinde yıllık yüzde 7 artışla 116,4 milyar dolara çıktı. AWS gelirleri yıllık yüzde 37 artarken, reklam gelirleri de yüzde 23 arttı. (BBC)