Corona virüs salgını, Trump'ın otellerinin ve tatil köylerinin gelirlerini kaybetmesi ve değerinin düşmesi ile servetini sert bir şekilde vurdu. Uçak filosu ve golf sahaları da ciddi düşüşler yaşadı.

UZUN SÜRECEK DÜŞÜŞ

Bloomberg, Trump'ın ABD başkanı olmadan önceki ve sonraki servetini hesaplamak için Mayıs 2016 ve Ocak 2021'e ait mali belgeleri ve diğer dosyaları analiz etti. 

Trump'ın ticari gayrimenkulleri, net değerinin yaklaşık dörtte üçünü oluşturuyor. Sahibi ve ortağı olduğu ofis kuleleri, daha fazla insan evden çalıştıkça değerinde büyük düşüşler gördü, bu uzun vadede devam edebilecek bir trend.

BANKALAR KREDİ VERMİYOR

Finans haberleri ve verileri sağlayan Bloomberg, ana ticari mülklerinin değerinde yüzde 26’lık bir düşüş tahmin ediyor. 

1990'lardaki iflaslarının ardından kendisine borç vermeye istekli tek banka olan Deutsche Bank, ayaklanmalardan sonra kendisiyle bir daha iş yapmayacağını da söyledi.

Trump ayrıca uçak filosuna sahip. Bu uçaklar onlarca yıllık ve mali analizlere göre yıllar içinde değer kaybetti. 

2015 yılında filoda bulunan yedi uçağın değeri yaklaşık 59 milyon dolardı ancak 2020’de beş uçağın değeri yaklaşık 6.5 milyon dolara düştü. Trump'ın uçak filosunun değeri, bir kısmını sattığı için yıllar içinde düştü.

SERVETİ İNCELENİYOR

Başkanlığı sırasında, Trump'ın mali durumu sürekli gündeme geldi ve ne kadar vergi ödediği konusunda çok gizli davrandı. 

Geçen ay yüksek mahkeme, Trump'a vergi beyannamelerini ve diğer mali kayıtlarını New York'taki savcılara teslim etmesini emretti. 

Soruşturma ilk olarak 2018 yılında, Trump’ın 2016’daki başkanlık kampanyası sırasında Trump ile ilişkileri olduğunu söyleyen iki kadına yapılan para ödemelerindeki rolünü incelemek için başlatıldı.