Johns Hopkins Üniversitesi tarafından tutulan verilere göre, ülkede günlük vaka ortalaması Aralık ayı boyunca 200 binin üzerindeydi ve Ocak ayında yaklaşık 250 bine ulaştı. Günlük vaka sayısı 4 Kasım'dan beri ilk kez 100 binin altına düştü.

YENİ VARYANTLARIN ETKİSİ OLABİLİR

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri direktörü Dr. Rochelle Walensky yaptığı açıklamada, “Hâlâ günde yaklaşık 100 bin vakaya ulaşıyoruz ve hala günde yaklaşık bin 500 ila 3 bin 500 ölüm yaşıyoruz. Bu eğilimlerin düşüşünü görmek cesaret verici, ancak olağanüstü yüksek bir yerden düşüyorlar" dedi. Walensky, halihazırda 30'dan fazla eyalette kaydedilmiş yeni varyantların muhtemelen daha fazla vakaya ve daha fazla ölüme yol açacağını ekledi.

ÖLÜM SAYISI YARIM MİLYON

Walensky, ebeveynlerin ve siyasi liderlerin yüz yüze öğrenim için ülke çapında çocukların okula dönmesini isterken, insanların önlemleri almaya devam etmelerinin önemli olduğunu söyledi. CDC, okulları yeniden açmak veya açık tutmak için gerekli olan hafifletme stratejilerinin ana hatlarını çizen bir kılavuz yayınladı. Johns Hopkins’in verilerine göre ABD, 27 milyondan fazla vaka ve 484 binden fazla ölüm kaydetti. (AP)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com