New York Belediye Başkanı Eric Adams ve Başsavcı Letitia James geçtiğimiz günlerde, New York'ta milyonlarca dolarlık mal çalan ve yeniden satan büyük bir perakende hırsızlık çetesinin operasyonla yakalandığını açıkladı.

ÇETE ÜYESİ TÜRK ÇIKTI

41 üyesi bulunan ve lüks giyim ve eşya çalan ve daha sonra e-Bay'de yeniden satarak 3.8 milyon dolarlık vurgun yapan çetenin üyelerinden birinin Türk olduğu belirlendi. 

Akasya Yaşaroğlu kimdir? Kaç yaşında? Mesleği ne?
Akasya Yaşaroğlu

TÜRKİYE'DE TELEVİZYONA ABD UZMANI OLARAK ÇIKTI

Çete üyesi Akasya Yaşaroğlu'nun Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim olduğu ortaya çıktı. Türkiye'de ABD uzmanı olarak kanallara röportaj veren Yaşaroğlu'nun daha önce de şarkıcı Rafet El Roman'ı sosyal medyadan kendisine gönderdiği mesajları ifşa etmişti.

CNN Türk'ün Uzman Diye Canlı Yayına Çıkardığı Akasya Yaşaroğlu, Zamanında  Rafet El Roman'ın Mesajlarını İfşalayan Sosyal Medya Fenomeni Çıktı

ÇETE NASIL ÇALIŞIYOR?

Çete Bloomingdale's, Macy's, Duane Reade ve Sephora gibi mağazalardan mal çalıp bu ürünleri e-Bay üzerinden satışa çıkarıyordu.

YAŞAROĞLU'NUN GÖREVİ ÇALINTI ÜRÜNLERİ SATMAK

41 üyesi bulunan çetenin her üyesi farklı görevler üstlenmişti. 26 yaşındaki Akasya Yaşaroğlu'nun çetedeki görevi çalınan eşya ve malları internet üzerinden satmaktı.

DEĞERİNİN ALTINDA SATIYORDU

E-bay'den ürünleri değerinin altında hızlıca satan Yaşaroğlu aynı zamanda EBT kartlarının kullanılmasından da sorumluydu.

SOSYAL YARDIM KARTLARINI KULLANDILAR

ABT kartı geliri düşük ailelere New York Eyaleti tarafından verilen temel gıda malzemeleri alınması için para yüklü bir kart olduğu biliniyor. Bu kartları temel gıda dışında kullanmak yasak. Ancak çete bu kartlar üzerinden yüklü miktarda lüks ürünlerin alım satımını da yaptı.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, her sanık, bu suçlamalardan hüküm giymesi halinde 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.