Ontario'daki memurlar, sakinlerin bir insansız hava aracını kullanan bir yabancı gördüğünü bildirmesinin ardından Detroit'in kuzeydoğusundaki Port Lambton kasabası yakınlarındaki bir eve çağrıldı. Christine Ackwood, CTV News'e verdiği demeçte, "Komşumuz gecenin bir yarısı bahçemizde birini görmüş ve uzaktan kumandası varmış. Neler olduğundan emin değildi" dedi. 

KANADA’DA YASAK OLAN SİLAHLAR 

Ancak drone operatörü, drone'un kontrolünü kaybetti ve bir araçla kaçmadan önce onu bir ağaca çarptı. Memurlar, çoğu Kanada'da yasak olan 11 tabanca keşfetti. 

Memurlar, insansız hava aracının Michigan'dan doğuya, Kanada ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki sınırı belirleyen St. Clair Nehri boyunca gittiğinden şüpheleniyor. Ancak polis, insansız hava aracını kimin kullandığını ve yasadışı teslimatın kime yönelik olduğunu hala bilmiyor.

Kanada'da işlenen suçlarda kullanılan birçok tabanca, ABD'den geliyor. Geçmişte kaçakçılar, yetkililerden kaçmak için nakliye kamyonları, yolcu araçları ve uçaklar kullandılar. Bir insansız hava aracının kullanılması, grupların yeni stratejiler deneyebileceğini gösteriyor, ancak bu yöntemin ilk kez kullanılıp kullanılmadığı belli değil. (Guardian)