Birkaç ABD kongresi üyesi, İsrail'in Mayıs ayındaki bombalama kampanyası sırasında meclis katında Filistin haklarını desteklemek için konuştu ve Biden'ı krize karşı daha tarafsız bir yaklaşım izlemeye çağırdı.

DEMOKRAT ÜYEDEN KRİTİK SÖZLER

Kongre üyesi Marie Newman, İsrail'in Doğu Kudüs'ü ele geçirmesini durdurmak için Biden yönetimine 'gücü olan her şeyi yapmaya' çağırdı. İsrail'in Filistinlileri zorla tahliyesi, Temsilci Marie Newman'ın Biden yönetimine müdahale çağrısında bulunması üzerine ABD Temsilciler Meclisi'nin zeminine ulaştı.

Demokrat bir kongre üyesi olan Newman, Biden'ı işgal altındaki Doğu Kudüs'ten ve Batı Şeria'nın geri kalanından sınır dışı etmeye devam eden Filistinli ailelerin yerinden edilmesine son vermeye çağırdı.Newman, "Bugün Batı Şeria'da İsrail hükümeti tarafından evlerinden tahliye, yıkım ve yerinden edilme olasılığıyla karşı karşıya olan binlerce Filistinli aile adına ayağa kalkıyorum" dedi.

‘’MİLYONLARCA AMERİKALI İÇİN SÖYLÜYORUM’’

Kongreye seçilen ilk Filistinli Amerikalı Temsilci RashidaTlaib, "Dışişleri Bakanlığımız Filistinli çocukların öldürülmesinin yanlış olduğunu kabul edemiyorsa, etnik kökenleri ne olursa olsun masum çocukların öldürülmesine karşı benimle birlikte duran milyonlarca Amerikalı için bunu söyleyeceğim" dedi. Aynı zamanda, 140 ilerici grup, Biden yönetimini Kudüs'teki Filistinli aileleri tahliye etme çabalarını kınamaya ve "bu potansiyel savaş suçlarının işlenmesini önlemek için diplomatik baskıyı uygulamaya" çağıran ortak bir bildiri yayınladı.

(Middle East Eye)