Hudson, Alman haber kaynağı Junge Welt'e verdiği demeçte, “Batı'nın yaptırımları Rusya için harika. ABD yaptırımlarıyla tehdit edilen herhangi bir ülke kendi kendine yeterli olmaya zorlanır” dedi.

Yaptırımların Rusya'yı yerli ürüne etkili bir şekilde ittiğini ve ülkenin Batı mallarına karşı tamamen bağımsız olma yolunda ilerlediğini söyledi.

‘ÜRETEMEDİKLERİ TEK ŞEY WALY DİSNEY FİLMLERİ’

Hudson, “Rusya, Alman otomobillerini ithal etmek yerine, kendi otomotiv endüstrisini geliştirmek için Çin'e yöneliyor. Rusya, mamul mallar için Batı'ya olan bağımlılığını kendi yerli üretimiyle değiştirmek için çok hızlı hareket ediyor. Üretemedikleri tek şey Walt Disney filmleri ve İtalyan çantaları” dedi ve Rusya'nın eskiden ithal ettiği lüks ürünlerin bir kısmını seri olarak üretmesi pek mümkün olmasa da ekonomisinin büyük ölçüde kendi kendine yeteceğini de sözlerine ekledi.

Hudson ayrıca, yaptırımların Rusya'nın enerji ihracatından elde ettiği kârı azaltmayı amaçlarken, bunun yerine "Rus devlet bütçesine ek gelir getirdiğini" kaydederek “Rusya, Almanya'nın enerji ambargo planlarından yararlanıyor. Rusya ne kadar az gaz satarsa ​​o kadar çok para kazanıyor” dedi ve Rusya'nın ihracatındaki düşüşle bağlantılı olarak yükselen enerji fiyatlarına atıfta bulundu. (RT)