NBC News'in bildirdiğine göre, ABD Avrupa Komutanlığı Sözcüsü Yüzbaşı William Speaks, , "Stuttgart askeri topluluğundan bir görevli servis üyesinin maymun çiçeği testi pozitif çıktı" dedi.

Yetkililer, kimliği açıklanmayan askerin Stuttgart Ordu Sağlık kliniğinde tedavi gördüğünü ve şu anda üssündeki karargahta tecrit altında olduğunu söyledi.

‘BATI AFRİKA VARYANTI’

Speaks, "Halk sağlığı yetkilileri, genel nüfusa yönelik riskin çok düşük olduğunu belirledi. Önlem olarak, hastayla etkileşime giren klinik personeli için temaslı takibi yapılıyor. Stuttgart'taki vaka, genellikle hafif olan ve insandan insana bulaşması sınırlı olan Batı Afrika türündendir" diye ekledi. 

Bir insanda ilk maymun çiçeği vakası 1970 yılında teşhis edildi. Maymun çiçeği virüsü, çiçek hastalığı ile aynı virüs grubuna aittir. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, Maymun çiçeği esas olarak enfekte bir kişinin vücut sıvıları ile doğrudan temas yoluyla yayılır. Ayrıca cinsel ilişki yoluyla veya yatak çarşafları veya giysi gibi eşyalar yoluyla da yayılabilir. (The New York Post)