İki ülke, üçüncü toplantı öncesinde toplanacak iki çalışma grubu kurma konusunda anlaştı ancak üçüncü buluşma için tarih verilmedi.

İKİ ÜLKE ‘DİYALOG’ KONUSUNDA ANLAŞTI

Ülkeleri dünyadaki nükleer silahların yüzde 90'ına sahip olan ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Haziran ayında Cenevre'de düzenlenen zirvede, gelecekteki silah kontrolü ve risk azaltma için zemin hazırlamak üzere entegre bir ikili 'Stratejik İstikrar Diyaloğu' başlatma konusunda anlaştılar.

Cenevre'de düzenlenen ikinci toplantıda, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı SergeiRyabkov başkanlığındaki heyetler, çalışma gruplarının gelecekteki silah kontrolü ve yetenekleri ve stratejik etkileri olan eylemlere odaklanması konusunda anlaştılar.

ABD’Lİ YETKİLİ AYRINTI VERMEDİ

Üst düzey ABD’li bir yetkili gazetecilere verdiği demeçte, Washington'un bunun "çok verimli bir toplantı" olduğunu düşündüğünü söyledi. Yetkili, ayrıntı vermeyi reddederek, "Bugün tartışma çok etkileşimli ve geniş tabanlıydı ve çeşitli konuları ele aldığımızı düşünüyoruz. Bence bu, Temmuz ayında yaptığımız toplantının iyi bir temeli oldu ve her iki delegasyon gerçekten ayrıntılı ve dinamik bir alışverişesahne oldu" dedi. 

(Reuters)