Ailesiyle çevrili çocuğun annesi Elizabeth Toledo, "O kadar hayat doluydu ki" dedi. Oğlunun nasıl öldüğüne ilişkin olarak, "Ne olduğunu bilmek istiyorum" dedi. Sadece oğlum için adalet istiyorum. Bu kadar" dedi. 

‘ATEŞ ETTİ Mİ?’ SORUSU

Departman Sözcüsü Tom Ahern, "Memurlar bir sokakta iki kişiyi gözlemledi, biri yürüyerek kaçtı" ve memurlar onu kovalamaya başladı’’ dedi. Memurlar, kaçan kişilerden biri kovaladılar ve bir sokakta sıkıştırdıktan sonra polis onu göğsünden vurdu. Şüphelinin olay yerinde öldüğü açıklandı. 

Polis olay yerinde bir tabanca ele geçirildiğini söyledi. Ayrıca, polis departmanının sözcüsü Howard Ludwig, araştırmacıların hala ölümcül bir şekilde vurulmadan önce memurlara silahla ateş edip etmediğini belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

COPA ARAŞTIRIYOR

Polis, polis memurlarından kaçan diğer kişi olan Ruben Roman Jr'ın tutuklandığını söyledi. Sivil Polis Sorumluluk Bürosu (COPA), olayı soruşturuyor ve silahlarını ateşleyen memur veya memurlar 30 gün boyunca idari göreve verildi.

COPA yaptığı açıklamada, polis departmanının verdiği ayrıntıları doğruladı. Ayrıca, vurulma olayının bir polis teşkilatı kamerası tarafından çekildiğini, ancak vurulan çocuğun küçük olması nedeniyle COPA'nın "mahkeme kararı olmadan" videoyu yayınlamasının kanunen yasak olduğunu söyledi.(Guardian)