Oakland İlçe Müsteşarı Mike McCabe, öldürülen üç öğrencinin 16 yaşında bir erkek ve 14 ve 17 yaşlarında iki kız olduğunu belirledi. Yaralılardan ikisinin ameliyatta olduğunu ve diğer altı kişinin durumunun stabil olduğunu söylerken, yaralananlardan birinin bir öğretmen olduğu belirtildi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI İNCELENİYOR

McCabe düzenlediği basın toplantısında, şüphelinin Detroit yakınlarındaki Oxford Township'teki Oxford Lisesi’ne düzenlenen saldırının nedenlerinin henüz bilinmediğini söyledi. Ofisinden yapılan açıklamada, "Oxford lisesinin 15 yaşındaki ikinci sınıf öğrencisi gözaltına alındı ve tabancasına el konuldu. Tutuklama sırasında direnmedi ve avukat istedi" dedi. 

McCabe, müfettişlerin olası bir motivasyon kanıtı için sosyal medya paylaşımlarını inceleyeceklerini söyledi. McCabe, zanlının ailesinin kendisini tutulduğu yerde ziyaret ettiğini ve oğullarına, hakkı olduğu gibi müfettişlerle konuşmamasını tavsiye ettiğini söyledi ve zanlının daha önce kolluk kuvvetleriyle herhangi bir karşılaşması olmadığını söyledi.

‘ÖĞRENCİLER TAHMİN EDİYORDU’ İDDİASI

Olayın ardından FBI özel ajanları dahil 100'den fazla polis memuru ve 60 ambulans olaya müdahale etti. Polis memurları şüpheliyi tutukladı ve yarı otomatik bir tabanca buldu, şerif ofisi, birden fazla saldırgan olduğunu düşünmediğini de sözlerine ekledi. McCabe'e göre, yetkililer öğrencinin silahı okula nasıl getirdiğini biliyorlardı, ancak ayrıntılı bilgi vermediler.

Michigan Valisi Gretchen Whitmer, saldırıyı "korkunç" olarak nitelendirerek, "Oxford Lisesi öğrencileri, öğretmenleri, çalışanları ve aileleri için yüreğim burkuldu. Çok sayıda öğrencinin ölümü ve bir öğretmenin de bulunduğu birçok kişinin yaralanması korkunç" dedi. 

Okul velilerinden Robin Redding, oğlu Treshan Bryant'ın okulda 12. sınıf öğrencisi olduğunu ancak Salı günü evde kaldığını söyledi. Okula ateş açılacağına dair tehditler duyduğunu söyleyerek, "Bu rastgele olamaz" dedi. Redding, oğlunun duydukları hakkında ayrıntılı bilgi vermedi, ancak genel olarak okul güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getirdi. (Guardian)