Los Angeles Evsizler Hizmetleri Kurumu (LAHSA) bu hafta bir Twitter gönderisinde, “evsizler” teriminin “dışarıda yaşayan insanlar” gibi daha “kapsayıcı” terimlerle değiştirilmesi gerektiğini savundu. Yetkili, fikrin evsizlik konusundaki “olumsuz damgalamadan” kurtulmak ve “kişiliği konut statüsünden daha fazla vurgulamak” olduğunu söyledi.

LAHSA’dan yapılan açıklamada, "Barınmayan komşularımız insan ve kullandığımız dil bunu yansıtmalı. Modası geçmiş, ötekileştirici ve onları insanlıktan çıkaran terminolojiyi bırakıp onun yerine insan merkezli bir dili benimseyelim” denildi.

‘UMURLARINDA DEĞİL’

Film yapımcısı Glen Dunzweiler Twitter'da “Saygılarımla, sık sık sokaktaki insanlarla röportaj yapıyorum. Kelimeleri umursamıyorlar. Gözlerine bakılmayı ve saygınlık kazanmayı umursuyorlar. Bence salata kelimesi evde kalan insanları daha iyi hissettiriyor” dedi.

Los Angeles sokaklarında küçük bir şehrin tamamını dolduracak kadar insan yaşıyor. İlçenin evsiz nüfusu 2020'nin başlarında bir önceki yıla göre yüzde 13 artarak 66 bin 436'ya yükseldi. O zamandan beri, ajans evsizleri saymayı bıraktı. Ancak yeni rakamlar, Mayıs veya Haziran ayına kadar yayınlaması planlandı, ancak güncelleme Eylül ayına ertelendi. Artan kiralar ve diğer enflasyonist baskıların daha fazla insanı sokaklara ittiği göz önüne alındığında, yeni evsizlik sayısının başka bir büyük artış göstermesi bekleniyor.

‘BİZİM YARATTIĞIMIZ BİR KRİZ’

Los Angeles'ın ABD evsiz nüfusunun yaklaşık yüzde 20'sini oluşturduğu ve bunların her gün ortalama beşinin öldüğü bildiriliyor. Şehrin sokaklarında ve halka açık parklarda büyük çadır toplulukları ortaya çıktı. Şehir yetkilileri, işgalcilere gidecek bir yer sağlamadan bazı kampları zorla boşalttıkları için eleştirildi. Bu ayın başlarında, Los Angeles Şehir Konseyi okulların ve gündüz bakım merkezlerinin 150 metre yakınında evsiz kamplarını yasakladı.

LAHSA, evsizlik programları için yerel, eyalet ve federal hükümet fonlarında yılda 800 milyon dolardan fazla parayı denetler. Bu yılın başlarında kurumun direktörlüğünden istifa eden Heidi Marston, Los Angeles County'de her gün ortalama 205 evsizin ev bulmasına rağmen 225'inin evini kaybettiğinden yakınarak “Evsizlik bizim yarattığımız bir kriz” dedi. (RT)