ABD'deki çatışmalar dünya tarafından endişe ile takip edilirken gündemde Donald Trump'ın azledilip görevden alınması ve sükunet ortamının yeniden getirilmesi var...

MİTİNG SONRASI YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİ

Trump'ın kongre toplanma saatinde miting yapması sonrası Trump destekçileri kongre binasına yürümüş ve çatışmalar çıkmıştı. 

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybederken çok sayıda yaralı olduğu da bildirildi. Ayrıca hayatını kaybedenlerde 2'sinin olduğu da kaydedildi.

Öte yandan aşırılığa kaçan birçok gösterici yaka paça gözaltına alınırken bu sayısının 52 olduğu açıklandı.

JOE BIDEN: GERİ ÇEKİLİN

Sancılı geçen seçimden sonra ipi göğüsleyen Joe Biden ise Trump destekçilerinin kongre binasını basmasının ardından ABD demokrasisi ve hukukun üstünlüğüne yönelik "saldırılara" son verilmesi çağrısı yaptı. Biden, "Yapılan protesto değildir. Bir kalkışmadır. Bu kesinlikle kaostur. Ayrılıkçılığa bile girer. Bu kalabalığa çağrı yapıyorum. Geri çekilin" ifadelerini kullandı.

TRUMP AZLEDİLEBİLİR

Kongre binasının basılmasının ardından Beyaz Saray'da 2 haftası kalan Donald Trump'a yönelik azledilme konusu gündeme geldi. 

''TÜM SEÇENEKLER MASADA OLMALI''

ABD halkı gibi medyasının da merak ettiği konu ile ilgili konuşan Temsilciler Meclisi üyesi Hakeem Jeffries, "Tüm seçenekler masada gerekli'' ifadesini kullandı. 

''GÖREVDEN ALINMALI''

Massachusetts'in Temsilciler Meclisi üyesi Ayanna Pressley de "Donald Trump, Temsilciler Meclisi tarafından derhal azledilmeli ve Kongre tekrar toplanır toplanmaz ABD tarafından görevden alınmalı" dedi.