Harekete, büyük kolluk kuvvetleri grupları, silah kontrolü savunucuları ve eyaletin öğretmen sendikaları tarafından karşı çıkıyor. 

Yeni düzenlemede, öğretmenler ve okul personeli, 24 saatlik eğitimin ardından okulda ateşli silah taşıyabilecek. Ohio Valisi Cumhuriyetçi Mike DeWine, okullarda çalışan kişileri silahlandırma seçeneği sağlayan bir yasa tasarısını imzaladı. Kanun, bir çalışanın silahlanmaya başlayabilmesi için 24 saate kadar eğitim ve sekiz saate kadar yıllık eğitim gerektiriyor.

‘ZORUNLU DEĞİL’

Yeni yasayı açıklamadan önce, DeWine, okullarda güvenlik yükseltmeleri için 100 milyon dolar ve kolejler için 5 milyon dolar dahil olmak üzere kendisinin ve politikacıların teşvik ettiği diğer birçok okul güvenliği önlemini özetledi. Ohio ayrıca, güvenlik konularında bölgelerle birlikte çalışmak ve yeni yasa kapsamında eğitim sağlamak için okul güvenlik merkezine 28 çalışan ekliyor.

DeWine, Ohio'nun okullara ruh sağlığı ve diğer sorunları ele alması için 1,2 milyar dolarlık sağlık fonu sağladığını söyledi. Vali, yeni yasa "okullara, kendi özel koşullarına göre, sahip oldukları bilgilerle alabilecekleri en iyi kararı verme seçeneği sunuyor" dedi ve bunun bir zorunluluk değil, isteğe bağlı olduğunu da vurguladı. (Sky News)