New York Başsavcılığı, olaydan yaklaşık iki ay sonra adamın ölümüyle ilgili soruşturmanın bir parçası olarak, polis tarafından alevler içinde bırakılan adamın görüntülerini yayınladı.

DAKİKALARCA YANDI

Güvenlik görüntülerinde, 29 yaşındaki Jason Jones'un New York’taki bir polis karakolunda agresif davrandığı görülebiliyordu. İki polis memuruna bakıp boynunu yana çevirdikten sonra Jones kıyafetlerini çıkardı, bir masaya bir çizme attı ve personele bağırdı.

Jones'un daha sonra başını el dezenfektanı ile kapattığı ve memurlara yaklaştığı ve bir memurun şok tabancasını ateşlemesine neden olduğu görüldü. Sersemletici tabanca yanıcı dezenfektanla reaksiyona girdiğinde Jones hemen alevler içinde kaldı ve memurlar başka bir odaya çekilirken Jones başı alevler içinde savruldu.

Jones'un kafası birkaç saniye boyunca yanmaya devam ederken, bir memur odadan çıkıp ona yardım etmeye çalışırken, Jones memuru yakalamaya çalıştı. Fena halde yanmış olmasına rağmen, sağlık görevlileri tedavi için onu bir hastane sedyesine bindirmeden önce Jones yaklaşık 20 dakika odanın içinde yürümeye devam etti.

İKİ AY SONRA CAN VERDİ

Başsavcının ofisine göre, Jones olaydan yaklaşık iki ay sonra 15 Aralık'ta hastanede öldü. Ölüm nedeni henüz açıklanmadı. New York Başsavcısı Letitia James, Cuma günü "şeffaflığı artırmak ve halkın bu konulardaki güvenini güçlendirmek için" görüntüleri halka yayınladı.