Özellikle, kendini Siyah, Ortadoğulu, Arap veya Kuzey Afrikalı olarak tanımlayan Müslüman yetişkinlerin, kendilerini dinleri nedeniyle polis tarafından taciz edildiğini bildirme olasılıkları, kendilerini beyaz olarak tanımlayan Müslümanlara göre daha olası. 

Çalışmada, "ABD'li yetişkinler arasındaki genel oranın yüzde 3.8 olarak tahmin edildiğini belirtmekte fayda var, bu nedenle Müslüman bireylerin dinleri nedeniyle polis tarafından taciz edildiğini söyleme olasılıkları yaklaşık beş kat daha fazla" denildi. Bu çalışmanın verileri, bireylerin dinleri nedeniyle kişiler arası düşmanlık, ayrımcılık ve mağduriyet deneyimlerini inceleyen bir proje olan 2019 Dini Ayrımcılık Deneyimleri Çalışması'nın (ERDS) anket bileşeninden alınmıştır.

MÜSLÜMANLAR KORKUYOR

Müslüman topluluklar ve polis arasındaki ilişki her zaman gergin olmuştur. Birçok Müslüman, 11 Eylül sonrası polis tarafından yürütülen gözetim nedeniyle polise güvenmiyor. Temmuz ayında, Arap Amerikan Eylem Ağı (AAAN), Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası aracılığıyla 235 “Şüpheli Faaliyet Raporu” (SAR) elde etti.

Raporlar, 2016 ve 2020 yılları arasında Chicago Polis Departmanı ve Illinois Eyalet Polisi tarafından yapıldı. Raporlarda, polise haber veren "şüphelilerin" yüzde 50'sinden fazlasının, özellikle mesajlaşmak veya fotoğraf çekmek gibi sıradan şeyler yaptıkları için Chicago'daki Arap kökenli insanlar olarak tanımlandığını buldular.

Rice Üniversitesi'nin araştırmasına göre, birçok Müslüman Amerikalı, çevrimiçi izleme, havaalanı güvenliği, rutin duraklamalar veya dini alanlarda izleme gibi eylemler yoluyla devlet onaylı polis gözetiminden korkuyor. (Middle East Eye)