Tasarı, 9'a karşı 420 oyla kabul edildi. Tedbirin yasalaşması için en az 260 oya ihtiyaç vardı.

'ŞİDDET ÇABALARINI DESTEKLEMEYECEĞİM'

Tasarının muhalifleri, yapılan tartışmalar sırasında argümanlarını yinelediler. Meclis Üyesi Rashida Tlaib, “Savaş suçlarını, insan hakları ihlallerini ve şiddeti mümkün kılma çabalarını desteklemeyeceğim. Filistinlilerin şiddet içeren bir apartheid sistemi altında yaşadığı ve İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün savaş suçları olarak nitelendirdiği suçlardan öldüğü bir zamanda sadece İsraillilerin güvenlik ihtiyacından söz edemeyiz” dedi.

Tlaib’in görüşüne karşı çıkan Ted Deutch, "Haritada tek bir Yahudi devleti için yer yokken, dünyadaki tek Yahudi devletinin ortadan kaldırılmasını savunmak, bu antisemitizmdir ve ben bunu reddediyorum" dedi.

İSRAİL MEMNUN

Finansmanın onayı İsrail tarafından memnuniyetle karşılanırken, Başbakan Naftali Bennett ABD'li vekillere şükranlarını ifade etti. Bennett, ‘’ABD Temsilciler Meclisi'nin tüm üyelerine, İsrail'e kapsamlı destekleri ve İsrail'in güvenliğine olan bağlılıkları için teşekkür ederiz. Bu desteğe meydan okumaya çalışanlar bugün yankılanan bir yanıt aldı ”dedi.

İsrail'in roketleri ve diğer mermileri engellemek için tasarlanan Demir Kubbesi, Mayıs ayında Filistinli militanlarla yaşanan çatışma sırasında ciddi şekilde zarar gördü. İsrail merkezli kaynaklara göre, çatışmalar sırasında Gazze'den yaklaşık 4 bin 350 roket atıldı ve büyük çoğunluğu hava savunma sistemi tarafından durduruldu.

Russia Today