ABD istihbarat değerlendirmesi, zehirlenme olayının Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin işi olduğunu doğruladı.

Yetkililer, Rusya'ya yönelik politikanın şu anda Avrupalı müttefiklerle yakın koordine edildiğini ve geçen yılki Solar Winds siber saldırısına, 2020 seçimlerine Rusya'nın müdahalesine cevaben önümüzdeki haftalarda daha cezai tedbirlerin alınacağını söyledi.

TRUMP DÖNEMİNİN AKSİNE

Bilindiği üzere, Trump yönetimi Rusya lideri Vladimir Putin ile samimi ilişkiler içindeydi. 

Ancak şimdiki Biden döneminden üst düzey bir yetkili, "Rusya ile konuşmamızın tonu ve içeriği ve Rusya hakkındaki konuşmalarımız, önceki yönetimde gördüklerinizden çok farklı olacak" dedi.

Ülkesine döndükten sonra tutuklanan Navalny'nin akıbeti dünya gündeminin üst sıralarında...

ÜST DÜZEY İSİMLER VAR

Kara listeye alınanların arasında Kremlin’in İç Politika Müdürlüğü Başkanı Andrei Yarin, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) yöneticisi Alexander Bortnikov ve diğerlerinin yanı sıra savunma bakan yardımcıları Alexei Krivoruchko ve Pavel Popov var. 

ABD'deki herhangi bir mülk veya işlem dondurulacak veya bloke edilecek ve onlarla işlem yapan yabancılar da yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

‘DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK’

Yaptırım uzmanı Daniel Tannebaum, "Yaptırımlar ilerledikçe, bu Putin'in herhangi bir davranışını değiştirmeyecek veya hapistekileri aniden serbest bırakılmaya zorlamayacak" dedi.

(Guardian)
(Çeviri:polemikhaber)